×

Du kommer nå til å forlate amgen.no og bli lenket til en Amgen webside utenfor Norge. Vil du forlate amgen.no?

Du forlater nå denne websiden. Amgen er ikke ansvarlig for eksterne nettsider.

×

Du kommer nå til å forlate amgen.no og bli lenket til en Amgen webside utenfor Norge. Vil du forlate amgen.no?

Du forlater nå denne websiden. Amgen er ikke ansvarlig for eksterne nettsider.

Amgens retningslinjer for personvern

Amgen Inc., og/eller dets tilknyttede selskaper og partnere (samlet "Amgen", "vi" eller "vår") engasjerer seg for å respektere din privatsfære og din personlige informasjon. Denne personvernserklæringen beskriver Amgens personvernspraksis. Hvis du er en helsearbeider eller en helseorganisasjon, les vår personvernserklæring for helsepersonale.

Amgen vil bruke informasjonen om deg i linje med gjeldende juridiske krav vedrørende beskyttelse av personlig informasjon.

Vi oppmuntrer alle brukere av nettsidene til å lese denne personvernserklæringen nøye for å lære mer om retningslinjene og praksisene vi har utviklet for å verne om personlig og helseinformasjon, og for å bedre forstå våre forhold med tredjeparter som kan ha tilgang til denne informasjonen.

Ved å bruke nettsidene våre, bekrefter du at du har lest denne personvernserklæringen og at du godtar våre bruksvilkår.

I hvilke tilfeller og hva slags personlig informasjon innhenter vi om deg?

Personlig informasjon, slik som brukt i sammenheng med denne erklæringen, gjelder all informasjon som identifiserer eller som kan brukes til å identifisere deg, slik som ditt navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Når personlig informasjon inkluderer informasjon om din eller pasientens helse, henviser vi til informasjonen som "helserelatert personlig informasjon".

Hvis du bestemmer deg for å oppgi personlig informasjon, kan Amgen ha tilgang til følgende:
Informasjon som du gir frivillig Når du registrerer deg på nettsidene våre eller bruker visse funksjoner på nettsidene uten registrering, velger å delta i våre interaktive tjenester, slik som spørreskjemaer, helseundersøkelser, pleieadministrasjonsverktøy eller pleiekvalitetsvurderinger, eller velger å delta i en av Amgens diskusjonsforumer eller chatrom, kan du bli bedt om å sende inn, eller du kan avsløre frivillig personlig og/eller helserelatert informasjon.

Hvis du er en helsearbeider eller en helseorganisasjon, er det ditt ansvar å innhente pasientens tillatelse og samtykke til å oppgi hans eller hennes helserelaterte personlige informasjon til Amgen gjennom nettsidene våre. Ved å innlevere enhver slik informasjon, representerer og garanterer du at du har innhentet din pasients tillatelse til å gjøre dette. Merk at pasientinformasjonen ikke kan avsløres i et Amgen diskusjonsforum eller et chatrom.

Informasjon som er innhentet fra din datamaskin eller din elektroniske enhet av våre nettsider

Vi innhenter informasjon om din datamaskin eller din elektroniske enhet når du besøker nettsidene våre og bruker våre ressurser på Internett. Denne informasjonen kan inkludere din IP-adresse (Internet Protocol), nettlesertype, dato og tid for besøket og informasjonen som angis gjennom sporingsteknologier, slik som informasjonskapsler (cookies).

Hvis du bruker en mobil enhet for å få tilgang til nettsidene våre eller funksjonene våre på Internett, kan vi også innhente informasjon om enheten, slik som enhetstype, samt din bruk av våre nettsider og andre funksjoner tilpasset mobile enheter.

Denne innhentingen gjør at vi kan kommunisere med deg i løpet av besøket ditt på nettsidene våre, og det gjør det mulig for oss å utføre statistiske analyser og forenkle bruken av våre ressurser på Internett ved å personliggjøre innholdet.

For mer informasjon om Amgens bruk av informasjonskapsler, se våre RETNINGSLINJER FOR INFORMASJONSKAPSLER.

Hvorfor behandler vi personlig informasjon om deg?

For å gjøre det mulig for deg å få tilgang til Amgens tjenester på Internett, slik som spørreskjemaer, helseundersøkelser, pleieadministrasjonsverktøy, pleiekvalitetsvurderinger eller andre arrangementer på Internett.

For å gjøre det mulig for deg å delta i et av Amgens diskusjonsforumer eller chatrom.

For å forbedre forståelsen vår for hvordan produktene våre brukes til å behandle sykdommene de markedsføres for.

For å opprette aggregert data som brukes for Amgens forretningsformål, inkludert forskning, for å forbedre produktene våre og utføre analyser som kan hjelpe oss til å forbedre tjenestene våre. Slik samlet data kan i noen tilfeller utledes fra en kombinasjon av personlig informasjon du velger å oppgi på våre nettsider, og den fra andre brukere av nettsidene.

For formål vedrørende sikkerhetsrapportering og farmakologisk overvåkning: Hvis du kontakter Amgen om din erfaring med bruken av et av våre produkter, kan vi inkludere informasjonen du oppgir i sikkerhetsrapporter som vi har plikt til å opprette overfor tilsynsmyndigheter (f.eks. U.S. Federal Food and Drug Administration). Vi kan også bruke informasjonen til å kontakte den foreskrivende legen for å følge opp vedrørende en bivirkning som involverer bruken av produktet vårt.

Hvem har tilgang til din personlige informasjon?

Din personlige informasjon vil kun være tilgjengelig for Amgen og tredjeparter som behandler personlig informasjon, som databehandlere etter instruksjon fra Amgen. Vi kan bruke tredjeparter til å levere tjenester og informasjon på nettsidene våre, og vi kan tilby noen sammerkede tjenester i partnerskap med andre tredjeparter som Amgen samarbeider med (for eksempel andre farmasøytiske selskaper), forutsatt at du har gitt ditt samtykke til slik bruk. Avsløring og bruk av personlig informasjon av tredjeparter som handler etter Amgens instruksjoner, reguleres av avtaler som krever at personlig informasjon beskyttes tilstrekkelig.

På en sammerket nettside vil du se både Amgen-logoen og logoen til den sammerkede partneren vist på skjermen. For å få tilgang til tjenestene som er tilgjengelige på en sammerket nettside, kan det hende at du må fylle ut et nytt -registreringsskjema på Internett, og denne registreringsinformasjonen kan deles med Amgens sammerkede partnere.

Der det kreves av gjeldende lover, regler og forskrifter, vil vi avsløre personlig informasjon til tilsynsmyndigheter og etikkomiteer, og/eller i visse begrensede omstendigheter kan det hende at Amgen påkreves å avsløre din personlige informasjon som respons på et pålegg fra domsstol, saksøking, ransakelsesordre, lov eller forskrift.

Vi kommer ikke til å selge eller avsløre noen direkte eller indirekte identifiserbar informasjon eller helserelatert personlig informasjon som du angir på nettsidene våre til en ikke-relatert tredjepart.

Hvor behandles din personlige informasjon?

Amgen er et multinasjonalt selskap som opprettholder datasentre over hele verden, inkludert USA (Amgen Inc. sitt globale hovedkontor). Amgen kan behandle personlig informasjon i globale databaser som kan vurderes av autorisert Amgen-personale over hele verden. Overføringer av personlig informasjon til Amgen Inc. gjøres i samsvar med gjeldende personvernslover. Uansett hvor den personlige informasjonen er innhentet eller behandlet, opprettholder Amgen passende administrative, tekniske og fysiske vern for å beskytte informasjonen om deg.

Slik beskytter vi din personlige informasjon

Amgen vil ta passende tekniske og organisatoriske tiltak, både ved utformingstidspunktet for behandlingssystemet og ved selve behandlingstidspunktet, for å opprettholde sikkerhet og forhindre uautorisert behandling. For å hjelpe til å sikre personvern og integritet for personlig og helserelatert informasjon du gir oss, kan vi bruke krypteringsmetoder. Som en ekstra sikkerhetsforholdsregel holdes all personlig og/eller helserelatert personlig informasjon fysisk bak brannmurer for å forhindre inntrengere mot å få tilgang.

Våre retningslinjer for barn

Amgens nettsideinnhold og tjenester er beregnet for voksne brukere. Nettsidene er ikke innrettet for barn. Hvis vi finner ut at en mindreårig bruker har frivillig oppgitt personlig eller helserelatert informasjon på våre nettsider, eller at en tilbyder har frivillig oppgitt informasjon om en pasient som identifiseres som mindreårig, vil vi slette denne informasjonen fra våre aktive databaser.

Endringer i vår personvernserklæring

Vi vil kun bruke personlig informasjon på den måten som beskrives i personvernserklæringen som er effektiv på det tidspunktet som informasjonen ble innhentet fra deg. Men vi forbeholder oss retten til å endre vilkårene i denne personvernserklæringen når som helst ved å kunngjøre revisjoner på nettsidene våre. Hvis vi på noe tidspunkt bestemmer oss for å bruke den personlige informasjonen på en annen måte enn den som er oppgitt ved innhenting, vil vi varsle brukerne på e-post i den utstrekning vi har din e-postadresse. Du vil da få valget på dette tidspunktet for eventuell ny bruk eller avsløring av din personlige informasjon som du gjorde tilgjengelig for oss før endringen i vår personvernserklæring.

Linker til andre nettsteder

Amgens nettsider har linker til andre nettsider som vi tror du kan finne nyttige og informative. Vær oppmerksom på at vi ikke bifaller eller anbefaler disse sidenes innhold eller tjenester, og vi er ikke ansvarlige for personvernspraksisene til disse andre nettsidene. Vi oppmuntrer deg til å være klar over, og lese personvernspolicyen for alle nettsider du besøker. Husk på at erklæringene i denne personvernserklæringen kun gjelder informasjon som er innhentet av Amgen.

Hvor lenge beholder vi din personlige informasjon?

Vi beholder generelt personlig informasjon så lenge vi trenger den til det spesifikke forretningsformålet eller formålet den ble innhentet for. I noen tilfeller kan det være nødvendig å beholde informasjonen i en lengre tidsperiode på grunn av lover, forskrifter eller praksiskoder som gjelder vår forretning.

Hvordan kan du kontakte oss for forespørsler eller for å utøve dine tilgangsrettigheter?

Hvis du har noen spørsmål eller kommentarer om denne personvernserklæringen eller du ønsker å korrigere, oppdatere eller be om sletting av den personlige og/eller helserelaterte personlige informasjonen du tidligere har oppgitt til Amgen, ta kontakt med Amgen på privacyoffice@amgen.com.

Vær oppmerksom på at Amgen i visse omstendigheter kan bli pålagt å beholde en viss informasjon om deg.

Amgens retningslinjer for personvern ble sist oppdatert desember 2016.