AMGEN GLOBAL

Amgen (Applied Molecular Genetics Inc.) ble grunnlagt i 1980 i Thousand Oaks, California, som et lite selskap med tre innovativt tenkende ansatte i et kontorfellesskap.

Helt fra starten av ønsket vi å være nyskapende innen forskning, og i løpet av de tre første årene ble det gjort mange fremskritt på ulike områder som oljeutvinning, kjemisk produksjon og produksjon av indigofargestoff i E.Coli-bakterier. Men den endelige retningen for Amgen er å forske på og utvikle innovative medisiner for å behandle og kurere alvorlige sykdommer.

Vårt arbeid med ny teknologi har gjort det mulig å lansere nye og innovative medisiner som har bidratt til å gjøre en forskjell på en lang rekke sykdomsområder. Amgen har for eksempel lansert to av de første biologisk fremstilte humanmedisinene (mot kronisk nyresykdom og kreft), noe som var et gjennombrudd i bioteknologibransjen.

I produktutviklingen brukte vi fra starten av en relativt ny teknologi basert på rekombinant DNA-teknologi og molekylærbiologi. Rekombinant DNA er en teknikk som brukes til å produsere syntetisk DNA og protein, mens molekylærbiologi er studiet av molekyler - selve byggesteinene i biologien. Gjennom vår innovative bruk av rekombinant DNA-teknologi og molekylærbiologi var vi blant de første selskapene som utviklet terapeutiske proteiner som kan erstatte eller modifisere menneskelige proteiner og antistoffer.

Vår innovative tilnærming til forskning og medisinsk behandling har gjort Amgen til et av verdens ledende bioteknologiselskaper, og selskapet fortsetter sin globale ekspansjon og vekst med en fortsatt innovativ tilnærming.

AMGEN NORGE

Amgen etablerte seg i Norge i 2000. Vi er en liten, effektiv organisasjon som holder til sentralt i Oslo. Vårt salgsteam er spredt rundt omkring i Norge med støttefunksjoner som er tilknyttet Oslokontoret.

Vi har et sterkt samhold og en etablert kultur, som er nødvendig når du har en så ambisiøs misjon som Amgen. Vi tenker stort, oppmuntrer våre medarbeidere til å tenke nytt. Vi feirer både når vi lykkes og når vi feiler og ser viktigheten i å ta lærdom av feilene våre.

Vi er sertifisert som en Great Place to Work og blitt rangert som en av de beste arbeidsplassene i Norge.

Vi er opptatt av mangfold og som et internasjonalt selskap med flerkulturelle team hvor medarbeiderne er fra mange ulike land, er engelsk vårt primære arbeidsspråk.

Amgens historie

I mer enn 40 år har Amgen utviklet biologiske behandlingsalternativer for pasienter