Kvinner i karrieren

Du kommer nå til å forlate amgen.no og bli lenket til en Amgen webside utenfor Norge. Vil du forlate amgen.no?

Du forlater nå denne websiden. Amgen er ikke ansvarlig for eksterne nettsider.

Amgen – en arbeidsplass med frihet under ansvar og plass til mangfold

Nyere forskning viser at ledelse og kultur basert på tillit skaper gode prestasjoner. En attraktiv arbeidsplass har ansatte som leverer. Det bioteknologiske legemiddelselskapet Amgen, kom i år på 5 plass som den beste arbeidsplassen i Norge i kåringen «Great Place to Work».


Fotograf: Karl Henrik Børseth

Kjersti Ekornrud, Sr. Commercial Lead Norway i Amgen, forteller om en arbeidsplass hvor mange trives og få slutter.

Amgen har et fokus både i Norge og globalt om å ha mangfold på arbeidsplassen. Å ansette mennesker med ulik bakgrunn, nasjonalitet, alder og kjønn er viktig. Det har skjedd mye de siste 5 årene og i dag utgjør kvinner mer enn 70% av ledergruppen samt at vi ar blitt mer multikulturell.

Amgen er et av de ledende bioteknologiske legemiddelselskaper i verden. Ved å utvikle og fremstille bedre og mer persontilpassede behandlingsmetoder har legemidler fra Amgen endret den medisinske praksis og hjulpet millioner av mennesker i forbindelse med behandlinger av ulike sykdommer som hjerte- og karsykdom, kreft, nyresykdom og osteoporose.

Inviterer jenter inn i legemiddelbransjen

Vi setter pasienter først og det er viktig for den jobben vi gjør. Det å være med på å gjøre livskvaliteten til pasienter bedre og forhindre alvorlig sykdom er viktig for meg. Jeg er stolt av arbeidsplassen min.

Kjersti er utdannet bioingeniør noe som er en utdannelse som kan gi mange ulike yrker. Aktuelt i dag er analysering av Covid 19 prøver som gjøres av bioingeniør på sykehus. Hun oppfordrer spesielt jenter til å jobbe innenfor bioteknologi eller legemiddelindustri.

Jeg har vært i bransjen siden 1990 og føler jeg gjør noe nyttig hver eneste dag. Vi damer er ikke mindre dyktig enn gutta og det viktigste rådet jeg kan gi er å stole på deg selv og ikke være redd for å stå tydelig frem. Bruk mennesker rundt deg, be om innspill of tilbakemeldinger og som leder er det viktig å la de ansatte føle ansvar og egenutvikling, avslutter Kjersti Ekornrud.NO-NPS-0321-00001 March21